Fotogaleria

dimarts, 17 de juliol del 2012

pleguem banderes





PLEGUEM BANDERES



Pleguem banderes, després d’uns mesos de lluita intensa que ha portat a terme aquesta Plataforma contra el cementiri químic de Santa Coloma de Cervelló, amb el procés de la retirada dels residus de l’antiga fàbrica Massó i Carol ja endegat i amb el comprimís signat pels responsables de les parts obrants de concloure-la en un període de sis mesos.

Pleguem banderes, arribat aquest punt en que considerem aconseguit el nostre objectiu que un dia ens varem proposar un grup de ciutadans de Santa Coloma; ciutadans anònims, de a peu, que varem pensar que sols la força de la ciutadania podia empènyer com a causa, per resoldre un problema que s’arrossegava de feia anys i que fins llavors, ningú havia encarrilat realment vers una solució.

Pleguem banderes i demà dimecres 18 de juliol, despenjarem -per acord majoritari dels que hem composat aquesta plataforma- les pancartes que durant mesos han estat en el pont de la carretera i en la plaça de l’Ajuntament.
I és en el mateix fonament, que traslladem la consigna -de lliure disposició- de que podem retirar les pancartes dels balcons de les nostres vivendes, si bé i com no podria ser d’altra manera, respectant absolutament el parer d’aquells que pensen que la lluita no ha acabat i per tant les pancartes han de romandre al seu lloc fins que no quedi ni un bri de terra possiblement contaminada en el solar de marres.

Pleguem banderes i ho fem amb la satisfacció de la feina feta. D’una feina neta, moguda per la societat civil, organitzada temporalment per aquest objectiu i que ens ha permès veure que si, que encara val la pena; que queden moltes -i avui especialment, també com tants altres cops- moltes causes comunes per les que lluitar, que no hi han causes impossibles i que sols l’abandó i el baixar els braços, dona força als que volen trepitjar els nostres drets, com a ciutadans i com a poble.

Pleguem banderes i donem les gràcies un cop més, a tots els que han contribuït i treballat en el camí d’aquesta lluita, per què nosaltres podem haver obert i mogut el tema, però qui realment la traslladat al carrer, qui l’ha fet visible, ha estat cada veí que ha penjat una pancarta, cada periodista que n’ha fet notícia, cada polític que va considerar que calia, cada responsable d’associació o grup, que ho va trametre a la seva gent; cada veu que es va afegir...

Pleguem banderes i com no podia ser d’altra manera en aquest país, al final sembla ser que una certa polèmica ens hagut d’envoltar i les consideracions que alguns fan sobre la nostra independència, són d’estacada. Certament no entrarem ni a defensar-nos ni a polemitzar sobre aquest tema. No ho considerem necessari. Com hem dit altres vegades, aquest procés ha tingut llums i ombres, que ara no cal ni aporta res el remenar-les.
La retirada va començar i per nosaltres, això és el més important.

Pleguem banderes i deixem en mans de les autoritats locals i del país el vetllar pel compliment dels èxplicits manaments que tenen, tant per què els termes de l’acord es facin realitat, com per què es vetllin les indicacions del Parlament de Catalunya, i també i molt important, per què els treballs es facin en les condicions que per la població i el medi, demanava l’Agència de Protecció de la Salut.

Pleguem banderes i donem les gràcies ¡
Junts podem !!!


Plataforma Contra el Cementiri Químic a Santa Coloma de Cervelló
Santa Coloma de Cervelló, 17 de juliol de 2012
Baix Llobregat
Catalunya



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.