Fotogaleria

dijous, 8 de març del 2012

Tornarem al Parlament...

                                             
Comunicat de la Plataforma adreçat en el dia d'avui als diputats i diputades  del Parlament de Catalunya, tant de la Comissio de Territori i Sostenibilitat, com als adscrits per les seves formacions polìtiques, a la comarca del Baix Llobregat.



Benvolgut/da diputat/da:


                   Després d’assistir en el dia d’ahir a la reunió de la Comissió de Territori i Sostenibilitat d’aquest Parlament de Catalunya, en la que es va debatre la proposta de resolució presentada al mes de novembre passat per diputats del PSC, relativa a la declaració de sòl contaminat i  retirada dels residus abandonats en l’antiga fàbrica química que va funcionar en el nostre poble de Santa Coloma de Cervelló fins l’any 2007, no podem traslladar gaire més que la nostra decepció per la negativa i revés que va patir, el que per nosaltres és el punt fonamental de la nostra reivindicació: la retirada immediata dels residus químics.

     No considerem ni adient ni necessari fer aquí una llarga dissertació, del que podem pensar ara mateix, sobre política i ciutadania. No cal.

     En la nostra voluntat ha estat en tot moment intentar traslladar a totes les instàncies –tant socials, com de poder- el màxim d’informació sobre aquesta qüestió que ens afecta i preocupa, perquè entenem que el coneixement, és bàsic per poder prendre posició davant de qualsevol fet o circumstància.
Malgrat tot, però, ens hem quedat amb la sensació de que a vegades els pronunciaments o les postures no tan sols es regeixen per causes que poden semblar les que lògicament deurien imposar-se com a primeres i prioritàries, en l’interés de la ciutadania.

El nostre esforç, net, per una causa que la considerem  necessitat pel bé col·lectiu del nostre poble de Santa Coloma de Cervelló, no ha reeixit aquest cop, si bé, si s'ens queda el valorar molt positivament en el llarg camí –tant el que portem, com el que s’albira per davant- que el coneixement i el debat d’aquest atemptat ecològic hagi arribat a seu parlamentària –dipòsit del poder popular i sustent de l’executiu- així com també, que del primer text de la proposta s’en hagin millorat i incorporat aspectes en la sessió d’ahir.

      Però com no podia ser d’altra volta, nosaltres seguim en el camí i seguim en la lluita, per fer fora aquesta amenaça real i quasi ja vella, pel nostre poble i per la nostra comarca del Baix Llobregat.

     Com ja us varem comunicar en contactes i comunicats anteriors, els aspectes jurídico-legals s’ens escapen, l’entramat administratiu, també.D’estratègies polítiques o politico-parlamentàries...tres quarts del mateix !

    Som ciutadans de a peu, d’un poble ajagut al peu de la muntanya de Montpedrós.
Som una plataforma veïnal independent i a pit descobert, i avui -més que mai encara- centrem la nostra reivindicació en demanar l’ACCIÓ SUBSIDIÀRIA DE L’ADMINISTRACIÓ, per procedir a la retirada immediata de prop de dues mil cinc-centes tones de residus químics abandonats a sol i serena, a tres-cents metres d’una escola o seixanta d’un grapat de vivendes. Poca broma !

Per tot això, demanem:

1. Ser rebuts en aquesta Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, per intentar  per la nostra part, explicar novament, més i millor, la dimensió del problema i els fonaments del nostre parer i per tant de la nostra reivindicació, amb els mitjans de que disposem. Tot això des de el criteri del que considerem és part principal d’aquest tema: la ciutadania de Santa Coloma de Cervelló.

2.  Que els grups parlamentaris que ho considerin just i ho tinguin a bé i oportú (entenem que com a mínim els que ahir dia 7 de març, van votar a favor del punt 2 de la proposta de resolució que demanava la retirada dels residus i tant de bo, fossin la totalitat dels presents en la Comissió) formalitzin el tràmit per dur novament aquesta qüestió a ser debatuda en aquesta instància parlamentària, amb nou redactat que doni cabuda i proposi el que considerem nosaltres és l’únic camí possible i efectiu avui per la desaparició d’aquesta amenaça: l’acció subsidiària de l’administració,per procedir al desallotjament dels residus abandonats encara, en el que fou l’antiga fàbrica química.    

    Us formalitzem aquestes peticions i quedem a l’espera de la vostra resposta.

    De mentres, feina no ens en falta..
Aquest dilluns passat ens reuníem amb l’AMPA de l’escola Pla de les Vinyes (la que es situa a tres-cents metres del cementiri químic) en un’altra acció per estendre el coneixement, fer créixer la conscienciació, sumar persones al camí de la mobilització.
Va ser una sessió molt profitosa. Varem fer feina de base. Al sortir d’allà, els membres d’aquesta Plataforma que hi havíem estat, ens dèiem:“ aquesta és la nostra feina..., aquest és el camí !” 

     Però resoldre, el que es diu resoldre...no és a la nostra ma. És a la ma de a qui el poble, en pràctica democràtica, li va atorgar el poder i els mitjans per fer-ho.

Salutacions cordials.



Plataforma veïnal contra el cementiri químic
prouresidussantacoloma@gmail.com

Associació de Veïns del Casc Antic
Santa Coloma de Cervelló
Seu: Casal Municipal Lluís Pascual Roca
Lluís Pasqual Roca, 36-38
08690 Santa Coloma de Cervelló
Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.