Fotogaleria

dissabte, 12 de maig del 2012

TAL COM RAJA !!



           Josep Maria Tost ens va convocar al seu despatx un dimarts de fa uns mesos, quan aquesta Plataforma no era gaire cosa més que un’adreça electrònica. Va ser una trobada dura, però alhora cordial, positiva, plana, amb un home que ens deia “jo, vinc del mon local i soc Alcalde del meu poble... I per tant conec els neguits i les preocupacions dels veïns en el primer estadi de la seva relació amb l’administració, que te l’obligació de fer tot el que es al seu abast, per resoldre els seus problemes..”
Varem sortir d’allà amb bones vibracions i mentre marxàvem el varem voler invitar a conèixer en directe el cementiri químic que fins allà ens havia dut.
El divendres següent i de bon matí, amb vestimenta de campanya, que encara duia les etiquetes penjades, va venir a Santa Coloma i després de fer un tomb pel parc temàtic del nostre femer químic i mentre pujava al seu vehicle, ens va afirmar mirant-nos als ulls, que “això s’ha de treure d’aquí...” i li varem dir que Sant Joan era una bona data.
Ens varem quedar allà -al parking de l’estació on l’havíem acomiadat- i els membres d’aquesta Plataforma ens varem mirar entre nosaltres i ens vam dir : "ens en sortirem !!"
Aquell home era un pencaire i trametia bones vibracions. 

Per nosaltres, era honest !
 

Amb Gerard Segu la nostra relació ha estat molt intensa. Aquest dimecres va venir ales nostre trobades setmanals per explicar-nos amb tot detall l’acord al que s’havia arribat. Són desenes i desenes els mails que ens hem creuat, les trobades que hem tingut, i tot i les divergències que també hem tingut ( algunes d’agres.. )  aquestes han estat sempre més per qüestions formals o de procediment i s’han anat resolent  en un camí creixent de cooperació, ja que l’esperit que ens menava era el mateix i mateix també l’objectiu.
Gerard ha estat per nosaltres un home tossut, molt tossut.
L’administració que ell encapçala no tenia ni te la competència pel desllurigador del problema, però el seu esperit, una capacitat  de treball enorme, una dedicació  difícil d’igualar, i per que no dir-ho, una capacitat demostrada per treure endavant un compromís en una taula amb partícips com de la que va sortit el protocol,  li han atorgat un paper importantissim en aquesta primera i importantíssima fita que ha estat la signatura d’aquest compromís, que ahir va tenir lloc a l’Ajuntament de Santa Coloma i a la que varem ser invitats.

         Nosaltres som un moviment veïnal independent que segueix viu i en el camí –li pesi a qui li pesi !!– però això no ens treu el dret de pensar el que pensem i la llibertat de dir-ho !
Així ho veiem avui i així ho expressem i no ens en estem...
Creiem mes en el “tal com raja” que en el “políticament correcte” i ara mateix, el “que diran” ... poc ens importa.


Reconeixem les diferents tasques i aportacions que tots els grups polítics del poble han fet en una o altra manera. Per què tots, tots, n’han fet, en diversos nivells d’actuació. Des de la nostra perspectiva, així ho valorem.
També podríem parlar de brillants aportacions dialèctiques que ens van impactar, com la de Jordi Cañas, al Parlament de Catalunya...podríem parlar de moltes, moltes coses, que segurament ara ja no semblen importants, però que estan en l’històric d’aquest moviment i allà seguiran...


        No volíem fer cap mena de valoració de fets personals, però a vegades quan llegeixes segons quines informacions i valoracions, s’et infla la vena...i tires pel dret !

        Esperem que el protocol (que no conveni) arribi a bon port i no hi hagin efectes colaterals que interfereixin la retirada dels residus químics de l’antiga fàbrica Massó i Carol.
Si així passes, llavors si que ens tiraríem al carrer ! Nosaltres, si !

       Malgrat això, si alguna pedra caiguera al camí, res del que aquí diem avui es veuria contradit i seguim i seguirem plantant aromàtiques en els nostres balcons !



Joan Bonastre Fort
Portaveu Plataforma contra el Cementiri Químic a Santa Coloma de Cervelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.