Fotogaleria

dimecres, 29 de febrer del 2012

A l'Agència Catalana de Residus




text de la carta tramesa  el 28 de febrer a l'AGÈNCIA CATALANA DE RESIDUS, 
DEMANANT L'ACCIÓ SUBSIDIÀRIA DE L'ADMINISTRACIÓ:


A l'Agència Catalana de Residus
Departament de Territori i Sostenibilitat
Generalitat de Catalunya


A l’atenció del seu Director
 
Dgt. Srs.:

               No ens estendrem sobre la història dels residus de l'antiga empresa química que  va estar en funcionament en aquest nostre poble de Santa Coloma de Cervelló, fins a les acaballes de l'any 2007; tema que coneixeu sobrada i detalladament.

              Coneixeu també que la propietat actual dels terrenys va realitzar unes obres l'any passat, amb una llicència municipal que comportava l’obligatorietat d'el·laborar un inventari de la totalitat dels residus abandonats i retirar-els.
 L'inventari es portà a terme, fet que ha permès conèixer la quantitat i composició dels productes abandonats.
La retirada però, no s'ha realitzat. La propietat diu no poder fer front al cost de la retirada, que segons les informacions que tenim, s'ha avaluat entre un milió quatre-cents mil i dos milions d’euros.

              Com segur sabeu també, un temps després de conèixer l'inventari  - del que ens hauria agradat molt poder comptar amb un informe de valoració posterior emès per la vostra Agència, cosa que lamentablement no hem obtingut-  hem aconseguit de part d'una professional titulada i veïna del poble, una interpretació dels riscos que per la salut i el medi ambient, poden comportar alguns dels productes que s'hi amunteguen i que d'acord amb aquest informe s’encabeixen en diferents apartats de perillositat per les persones o el medi.

Davant i en mig de tot això un grup de veïns de Sta. Coloma, amb el suport de l’Associació de Veïns de Casc Antic, ens hem organitzat des de ja fa temps, amb la denominada Plataforma contra el cementiri químic a Santa Coloma de Cervelló, per aconseguir la retirada d'aquestes  mès de dos mil quatre-centes tones de residus químics.

           Que nosaltres sapiguem, de les gestions mantingudes fins a data d'avui  per resoldre aquest tema per part de les administracions implicades ( l’Agència Catalana de Resi­dus, l'Ajuntament, l'Agència de Protecció de la Salut, l'Agència Catalana de l'Aigua , etc.) i que tant preocupa a la ciutadania i que podria esdevenir en un perill per a tots, cap acció fins ara ha resolt -o encaminat a resoldre- la situació actual.
També si no estem mal informats, podem dir que aquesta mateixa Agència Catalana de Residus, traslladà el tema a la Fiscàlia i aquesta al Jutjat de Sant Boi, l'any 2009, sense que hi hagi cap avenç en aquest sentit.
Ha plogut molt des de el 2009.

Amb lògica raonada , és en aquest punt que -tot i reconèixer el treball i l'interès per la solució d'aquest assumpte han desenvolupat tots els organismes- us hem de traslladar la nostra demanada de que s’executi  per part  de la vostra Agència o directament per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, l'execució sub- sidiària de retirada dels residus abandonats, donat que entenem que es tracta d'una causa d’interès general que no es pot demorar més.

El nostre objectiu és treballar per  posar fi a aquesta amenaça, pel bé d’aquest poble de Santa Coloma de Cervelló i també, de tota la nostra comarca del Baix Llobregat, en un país net, per un mon millor !

Aquest és un problema de país i us demanem que sigueu sensibles a  l'acció de la seva societat civil.



Per la seguretat i per la salut de Santa Coloma i la seva comarca:

Exigim  que siguin retirats de forma immediata els residus existents a l’antiga fàbrica química de Santa Coloma de Cervelló, per l’actuació subsidiària de l’Administració.


Santa Coloma de Cervelló,    28 de  febrer de 2012
Signat:

Plataforma veïnal contra el cementiri químic

www.prouresidussantacoloma..blogspot.com

Associació de Veïns del Casc Antic
Santa Coloma de Cervelló
Seu: Casal Municipal Lluís Pascual Roca
Lluís Pasqual Roca, 36-38
08690 Santa Coloma de Cervelló
Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.