Fotogaleria

divendres, 17 de febrer del 2012

NOTÍCIA MOLT IMPORTANT : 

PER FI, JA DISPOSEM DE L'INFORME SOBRE L'ESTUDI DELS EFECTES I RISCOS QUE PODEN COMPORTAR ELS PRODUCTES ABANDONATS EN L'ANTIGA FÀBRICA QUÍMICA

Com ja hem informat anteriorment: 
"... l'Ajuntament de Santa Coloma, va concedir l'any passat una llicència d'obres a la promotora  propietària en l'actualitat dels terrenys -dins de la vetlla de la mateixa pels seus planejaments- per escometre uns treballs d'enderroc d'una de les naus existents. L'atorgament d'aquesta llicència per part municipal, comportava l'obligatorietat d'el·laborar un inventari de la totalitat dels residus abandonats i retirar-los L'inventari es portà a terme i amb ell un reacondicionament de tots els residus químics existents. Un cop redactat, es lliurà a l'Ajuntament en modus d'informe, fet que ha permès conèixer la quantitat i composició dels productes abandonats.La retirada però, no s'ha realitzat..."

La demanda d'aquesta Plataforma, ha estat la redacció d'un estudi d'interpretació dels riscos que poden comportar tots i cadascun dels  productes abandonats en els terrenys de l'antiga fàbrica química. 
És a dir, quin perill poden representar. 
Ni mitjançant l'Agència Catalna de Residus ni de l'Ajuntament de Santa Coloma, s'havia  aconseguit aquesta informació, malgrat els compromisos de que s'encarregaria un estudi en aquest sentit.

Finalment , la ciutadana de Santa Coloma, la Doctora Margarita Gonzalez Benitez, professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha redactat -de manera absolutament altruista i independent, amb acte de gran servei a aquesta causa i per tant a la defensa de la qualitat de vida dels seus veïns i veines-  aquest informe, amb detall de cadascun dels productes i els seus possibles efectes en la salut i en el medi ambient.
El passat dimecres dia 15, el lliurà personalment a aquesta Plataforma.

La obtenció d'aquest informe de la Doctora Gonzalez representa una fita importantíssima de la lluita d'aquesta Plataforma contra el cementiri químic de Santa Coloma, que legitima encara mès i de manera acreditada, les seves denúncies i exigències a l'Administració competent.

En l'enllaç en la part superior de la columna de la dreta , podreu consultar aquest informe, que sense voler crear una situació d'alarma, si que dona fonaments encara mès sòlids a aquesta lluita veïnal.

FORA EL CEMENTIRI QUÍMIC 
DE STA. COLOMA !!!
 
ACCIÓ SUBSIDIÀRIA IMMEDIATA !!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.